Om

Bayhill Center är idag en 4000 kvadratmeter stor handelsplats som innehåller allt ifrån klädaffär och restaurang till den ursprungliga matvarubutiken som är starten på hela historien, ICA Fjällboden.

Idag är Nils Vikberg och Grete Tuven de drivande ägarna utav fastigheten Bayhill Center såväl som ICA Fjällboden som varit i familjen Vikbergs händer sedan 1979. Då drev Lars och Lena Vikberg matvarubutiken och valde redan under deras ägo att expandera och bygga ut för att anpassa sig efter byns växande behov.

När Nils och Grete 2001 tar över driften av butiken fortsätter planerna på ytterligare expansioner som genomförs under 2008. Men samtidigt funderar ägarna på hur man kan skapa en ännu större plats för människor att samlas och handla i Hemavan. Både Nils och Grete ser på orten med stor tilltro och ville ge besökarna något mer att uppleva än bara en dagligvaruhandel. Att bygga en galleria som har tillräckligt med attraktionsvärde att hålla öppet året runt i en annars väldigt vinterfokuserad ort blir målet.

Bayhill Center invigs en solig men blåsig dag den 10 juli 2013, och för den fundersamma som undrar över hur namnet kom att bli det som blev, är Bayhill en direkt översättning utav Vikberg. Gallerian i Hemavan sysselsätter dagligen minst 30 personer med arbete tack vare de näringsidkare som huserar under samma tak.

Man kan säga att ICA Fjällboden är grunden i det som har kommit att bli en mötesplats för besökare med flera affärer, café & restaurang, matvarubutik och tobakshandel. Bayhill Center tar dagligen emot hungriga och shoppingsugna besökare året runt.

Under 2017 byggs gallerian Bayhill Center ut ytterligare 700kvm för att ge plats för större säljyta för butikerna Systembolaget, Sportringen och ICA Fjällboden.

Fjällboden bygger en ”matigare” butik med inriktning på färskvaror och matinspiration. Bayhill Kiosk & Tobak erbjuder nu mjukglass och grillkorv samt att gallerian har skapat ett eget lekland. Lennys Lekland invigs 2017 och har visats sig vara ett populärt besöksmål.

Varmt välkommen!

Varmt välkommen!